Üdvözölöm az oldalamon, a StaGeo Mérnökiroda Kft. oldalán!

Staudt Péter vagyok a StaGeo Mérnökiroda Kft. alapítója és egyben egyik tulajdonosa, Földmérő és földrendező mérnök.

A Mérnökiroda fő profilja: földmérés, geodéziai tervezés, kimérés, bemérés, változási vázrajz készítés, ingatlan-nyilvántartási ügyek intézése Magyarországon. Például épületfeltüntetés. Geodétaként a feladatom szerteágazó.

2003-ban ismerkedtem meg a földmérő szakmával, a terepi és irodai munkakört is a magaménak éreztem, ezért 2009-ben megszereztem a Földmérő és földrendező mérnöki diplomát Székesfehérváron.

Munkaállomásaim, tevékenységeim a szakmában:

Az első munkahelyemen az útépítés, vízépítés, hídépítés területeivel foglalkoztam, főleg autópályáknál és kiemelten nagy projektnek számított a paksi főutca teljes közmű, út felújítása.

A következő munkahelyemen megtanulhattam a különböző tervezési térképek felmérését és ezt követően a megszerkesztését, akár a szintvonalas térképét is..

Az elkészített tervezési térképek után a kivitelezéssel kellett folytatni, értem ez alatt túlnyomórészt (E.ON) közmű feladatok kitűzését, majd a megvalósuláskor a bemérését, közműkutatást is végzek a egy kábelkutató berendezéssel. Több mérnökgeodéziai feladat is az én munkám lehetett. Bátaapáti atomhulladék temető helyszíni geodéziája illetve csarnok, ipari ingatlannak geodéziai munkái. Épületalapozások, építkezések, precíz pontos kitűzések, mm pontos épület falazatok, siló alapok stb.

Ezt követő években Manchester-ben illetve Londonban több szakterületen is kipróbálhattam magamat az épülő felhőkarcolókkal összefüggő munkáknál. Londonban is Földmérő mérnökként tevékenykedtem.

Hazatérést követően a Paksi Atomerőmű helyi földmérő cégénél folytattam tovább a munkát, az erőmű épületeinek mozgás, dőlés vizsgálatával. A további években megismertem a 3D lézerszkennelés újításait a szakmában. Egy szekszárdi cégnél megtanultam és megértettem a jövőbeni alkalmazási területeit a 3D modellezésnek.

…a munkám nem csak foglalkozás, hanem hivatás is számomra:

Földmérő vállalkozásomban főleg Tolna megyei munkákat vállalva dolgozom teljes erőbedobással. Természetesen előfordul, hogy Budapest és környékén illetve Somogy, Baranya és Bács-Kiskun megyében is tevékenykedem, attól függően honnan érkezik a megkeresés. Szekszárd-Paks-Dunaföldvár most az elsődleges irány, ahol dolgozom.

A vállalkozásom fő profilja a sajátos célú geodéziai munkák, amik között az épületfeltüntetés, megosztás, összevonás, telek-határrendezés szerepel.Több másik fő irány is terveim között szerepel például: mérnökgeodéziai feladatok, tervezési térkép készítés, szerkesztési munkák. A StaGeo Mérnökiroda Kft. hamarosan becsatlakozik egy általam megkezdett projektbe, ahol már alkalmazotakkal fog jelen lenni. Egy figuráns, segéd földmérő csatlakozik a csapathoz, egy budapesti alvállalkozó mérnök is részese ennek a beruházásnak, ahol a StaGeo Mérnökiroda Kft. fog dolgozni, mint fő GEODÉTA. Ezáltal a cégem viszi végig a munkafolyamatokat az elejétől a végéig.

Mindig is a szakmában dolgoztam. Azért szeretném ezt a vállalkozást kiépíteni, mert szeretem a szakmámat és a tapasztalataim alapján meg is állom a helyem munkámban. Az évek alatt dolgoztam ipari területen Bátaapáti RHFT, Paks Stadion, Paks MVM Pa Zrt, de közműfelméréseknél (EON), kitűzéseknél, tervezési térkép készítésénél, elektromos földkábel kutatással, szerkesztési feladatokkal. Ezeken a szakterületeken szerzett tudásomat fel tudom használni a vállalkozásomnál is és törekszem az új információk megszerzésére.

Mérési, kimérési, földmérési, geodéziai feladatokat látok el Tolna megy több pontján, otthon vagyok a mérnök geodéziai tevékenységek terén is. Egyéni vállalkozásom sikeresnek bizonyult, és lehetőségem nyílt a fejlődésre is. Növekedést értem el a szakmámban. Eszközparkom is szépen gyarapodott a két éves egyéni vállalkozás fenállása alatt. Gps, Mérőállomás, Vezeték és kábelkutató, és egy Robot mérőállomás is a rendelkezésemre áll.

A földmérés elsősorban szolgáltatás. Az Ön megkeresésére elmagyarázom Önnek, a kívánt feladat jogi hátterét és a munkafolyamat lépéseit.
Az egyéni vállalkozásom sikerét az is bizonyítja, hogy feleségemmel együtt 50%-50%-os tulajdonosa lettem a StaGeo Mérnökiroda Kft-nek, a vállalkozásom 2 éves fenállása előtt egy picivel.

Helyileg Szekszárdon élek, a csodás Feleségemmel, aki sok esetben nemcsak a társam az életben, hanem a segítségem is. Kedvenc szabadidős tevékenységünk az utazás mellett a fotózás.

Családbarát kisvállat tulajodonosai lettünk.

Köszönöm a figyelmet.

Staudt Péter Ügyvezető, Tulajdonos
StaGeo Mérnökiroda Kft.

Cégadatok röviden:

Kft. Alapítás éve: 2021
Tevékenységi kör: Mérnöki tevékenység, tanácsadás TEÁOR: (08) 7112
Tulajdon: 100%-ban magyar tulajdon
Törzstőke: 3 000 000 Ft pénzbeli hozzájárulás
Székhely: 7100 Szekszárd Perczel Mór 1.
Adószám:
Jelenlegi létszám: 3 fő
Megrendelés: E-mail-ben
A társaságot 2 fő önállóan jegyzi, 50-50 %-ban, Házastársakként.
Forgalmazói nyilatkozat: Az ajánlattevő személyként kijelentem, hogy az ajánlatban szereplő szolgáltatásokat a
8/2018 AM rendelet és F2 Mérnökgeodézia Segédlet alapján végzem.
Egyéni Vállalkozás alapítás éve: 2019